Vanliga Frågor

91
Fråga: Hur söker jag jobbet?
Svar: Klicka på länken Arbeta hos oss.
Att få möjligheten att arbeta i Thailand under en period kommer att ge dig många trevliga och intressanta minnen för livet. Du är alltid välkommen att skicka in en intresseanmälan när som helst.

En förutsättning för arbete i Thailand är att den thailändska myndigheten godkänner din visumansökan. När ett anställningsavtal är klart så börjar MediCall i samråd med den anställde processen att ansöka om visum och arbetstillstånd. 
Fråga: Hur hanteras mina personuppgifter - Integritetspolicy
Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina uppgifter - Integritetspolicy
Fråga: Hur fungerar det med visum och arbetstillstånd i Thailand?
Svar: För att som utlänning arbeta i Thailand krävs det arbetstillstånd. Detta får man i Thailand enligt följande:

Visum: Innan man kan få arbetstillstånd måste man söka ett visum och vi hjälper dig med all byråkrati vid ansökan. Du kommer i god tid att få skriftlig information om vilka dokument som krävs och hur man fyller i dessa. Vi hjälper även till med att ordna visum för medföljande, men alla kostnader bekostas av denne själv. Är ni ett ogift par skall sambon själv söka ett turistvisum.

OBS! Planerar du komma till Thailand och sedan åka till annat land, innan din anställning på MediCall börjar, måste du ordna ett Re-entry Visa. Om du missar det, blir ditt Business Visa ogilitigt och du måste själv betala för att få tillbaka det. Detta gäller också om du tänker göra en resa utanför landet under kontraktstiden.

Arbetstillstånd (Work Permit): När du anländer till Thailand ombesörjer vi din ansökan om arbetstillstånd.MediCall står för kostnaden för den anställde när det gäller arbetsvisum och arbetstillstånd. Om anhörig vill komma med så finns mer information gällande visa hos vår samarbetspartner för visum ansökningar på http://www.visumservice.se
Fråga: Vad kostar det att hyra bil eller skoter i Hua Hin?
På grund av det varma och sköna klimatet i Hua Hin så väljer en hel del att hyra en skoter.
Hyra av skoter kostar ca 2000-2500THB/månad och finns till uthyrning över hela Hua Hin.

Önskar man hyra en bil så varierar priset på detta beroende på hur länge man vill hyra bilen men vanligtvist så är priset ca 1 000THB/dag för korttidsuthyrning.

OBS! Tänk på att enbart det svenska körkortet inte gäller i Thailand utan det krävs ett internationellt körkort utfärdat av Motormännens riksförbund.
Fråga: Finns det allmänna transportmedel i Hua Hin?
Ja, det finns mindre bussar runt omkring Hua Hin och kostar ca 20THB/enkel väg.
Om du vill åka längre sträckor så finns det bra långfärdsbussar som utgår från Hua Hin busstation. 
Från Hua Hin järnvägsstation så kan man ta tåget norr och söder för en billig kostnad. 
Fråga: Vilka alternativ till skola finns det att tillgå för mina barn?
I Hua Hin bor det en hel del svenskar permanent med barn i skolåldern. En del av dessa barn har valt att gå i den Svenska Skolan. Det finns även flera internationella skolor i Hua Hin och dess omkrets.
Fråga: Kan jag ta med min familj under min anställning hos MediCall?
Ja det gå bra. Vi kan hjälpa till med visum för hela familjen.
En förutsättning för att medföljande skall godkännas visum under den anställdes visa är att man är gift och att medföljande barn kan bestyrkas av ett personbevis från svenska skatteverket. 
Fråga: Vad händer om jag blir sjuk och behöver söka vård?
MediCall ser till att varje anställd får en sjuk/olycksfalls försäkring som gäller dygnet runt under anställningsperioden.
Om ni skulle behöva uppsöka ett sjukhus så finns det två privata och ett statligt sjukhus i Hua Hin. 
Skulle du bli inlagd över 24 timmar, måste försäkringsbolaget kontaktas för godkännande av kostnaderna.

OBS! ​Tänk på att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant.
Om du är över 65 år så behöver du som anställd hos MediCall teckna en egen försäkring.
Fråga: Behöver jag öppna ett bankkonto i Thailand?
Ja, det behövs bland annat för utbetalning av din lön och det underlättar även för dig att ha ett lokalt bankkort under din tid i Thailand.
MediCalls personal ger dig information på plats hur du går tillväga för att öppna ett konto och vi tillhandahåller även dom nödvändiga dokument som behövs för detta.
Fråga: Hur gör jag för att skaffa mig ett Thailändskt mobilabonnemang?
I Thailand så finns det flera mobiloperatörer att välja mellan.
Det som krävs för att teckna ett abonnemang eller köp av ett kontantkort är pass i original eller en kopia på ditt pass. Abonnemanget kan köpas på något av Hua Hins shoppingcentrum eller direkt hos leverantörens lokala butik.
Fråga: Hur tar jag mig till Thailand och sedan vidare till MediCalls kontor i Hua Hin?
MediCall kan hjälpa till med att boka biljett till Bangkok, och bokar sedan in en chaufför som möter er på flygplatsen  för vidare resa till Hua Hin.
Fråga: Behöver jag boka mitt boende innan jag anländer till Thailand?
MediCall kan hjälpa till med att boka ett boende inom samma område som kontoret ligger. Tillgängligheten för dessa hus är beroende av hur lång tid ni vill hyra och säsong. En del av våra anställda väljer att boka ett tillfälligt boende dom första veckorna för att sedan välja lämpligt boende väl på plats i Hua Hin. 
Fråga: Hur gör jag om jag vill förlänga min anställning?
En förlängning av ditt kontrakt kan vi komma överens om på plats i Hua Hin.
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.